Futurehome Termostat feilsøk

  • Oppdatert

Termostaten viser helt feil målt temperatur?

Under oppsettet av termostaten er kanskje den vanligste feilen at man benytter en eldre gulvføler. Denne er mest sannsynlig kompatibel, men du må dobbeltsjekke kOhms motstand i denne. Den som medfølger er på 10 kOhm, og termostaten står innstilt på dette som standard.

Åpne termostatens meny ved å holde inne + og - sammen i 5 sek. Bla til meny 02 med ett trykk på … tasten og velg verdi med + og -.
0: 10 kOhm (medfølgende) 1: 12 kOhm 2: 15 kOhm 3: 47 kOhm

 

Klokka går feil?

Tiden på termostaten blir hentet fra vårt system. Sjekk at Smarthuben er oppdatert, og forsøk eventuelt en omstart av hub om klokken fortsatt er feil. Hvis dette ikke hjelper må du forsøke å ta strømmen til termostaten og la den strå strømløs i 2-3 min.

 

Termostaten setter høye temperaturer av seg selv

I de aller fleste tilfeller hvor man har inntrykk av at termostaten setter opp temperaturen av seg selv, viser det seg at man har kommet borti temperaturskalaen i appen selv. Vi har erfart at denne er veldig sensitiv og flere har kommet i skade for å justere denne mens de har scrollet inne på klima-siden. Dette jobbes det med, men i mellomtiden er det lurt å være obs på dette. Til alle med parkett, husk å sjekke at makstemperatur er satt som sikring på termostaten. (Meny nummer 1 - valg nummer 2)

 

Termostaten skifter moduser av seg selv

  • Det kan være at termostaten står i auto-modus på termostaten, noe som gjør at hopper mellom moduser i et ukesprogram som er forhåndsprogrammert. Løsningen er å sette heat-modus.
  • Hvis du har aktivert StrømKontroll Panelet vil denne optimaliseringen kunne sette moduser på termostaten. I disse tilfellene er det meningen at den skal veksle mellom moduser for å spare strøm.

 

Jeg får ikke opp forbruk fra termostaten

Det finnes 2 varianter av termostaten vår. Den første har ikke innebygd strømmåler, mens den andre har det. Du kan identifisere disse ved å trykke deg inn på termostaten i appen.

  • Den uten strømmåling vil ha et felt som heter “tilleggsfunksjoner”. Her kan du manuelt legge inn forbruket til termostaten. Husk å legge inn en verdi her. Hvis ikke vil den ikke klare å identifisere at forbruket kommer fra denne enheten
  • Den andre varianten skal ha dette innebygd og vil derfor ikke ha noen “tilleggsfunksjoner”. Om du ikke får opp forbruket ditt her anbefales det å ta strømmen på termostaten i 2-3 minutter før du strømsetter den igjen.

 

Temperaturen i rommet blir helt feil

Termostaten har 2 kanaler (forklaring på kanaler finner du her). Den første kanalen er hovedkanalen som gir deg termostatfunksjonen og den målte temperaturen fra føleren som er valgt på termostaten. Den andre kanalen viser temperaturen til føleren som ikke er valgt. Her skal du kun plassere den første kanalen i rommet. Årsaken er at rommet tar gjennomsnittet av alle temperatursensorer som ligger i rommet. Termostaten vil ikke påvirkes av dette, men romtemperaturen blir feil.

 

Termostaten er helt svart, ingenting skjer når jeg trykker på den

Dette kan skje om man skrur av termostaten etter at tastelåsen er satt på. Løsningen er å holde inne - og menytasten inne sammen i 8 sekunder. Dette deaktiverer tastelåsen og du kan nå holde inne av/på-knappen til termostaten skrus på.

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 1 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.