Feilsøking og feilretting

  • Oppdatert

Om du ser at en varsler har fått en feilmelding er det lurt å undersøke dette raskt, slik at brannsystemet er så operativt som mulig.

Den enkleste måten å gå frem på er å melde ifra til aktuell beboer om hva som er galt og hvordan det utbedres. Merk at beboer også skal ha mottatt SMS med samme feilmelding som i appen.

Offline varsler

Dette betyr at sentralen ikke har kontakt med varsleren. Det første som bør sjekkes er batteriene. Trykk 1 gang på den store runde knappen på varsleren. Om batteriene funker skal det komme et rødt blink og deretter et pip. Hvis den ikke blinker og piper er batteriene tomme og må byttes. Den bruker 3 x CR123. Når batteriene er byttet skal beboer få SMS om at varsleren er online igjen.

Hvis batteriene ikke er tomme eller du har byttet batterier uten at varsleren er online igjen (kan ta opptil 15 min), betyr det at vi har mistet kontakten av annen årsak. Dette løser seg nesten alltid ved å legge varsleren inn i systemet på nytt. Ta kontakt med support på +47 23 50 68 49 (styremedlemmer) eller +47 23 50 68 47 (beboere). Vi vil instruere beboer og sørge for at varsleren er oppe og går igjen. Det kreves ikke mye av beboer utover at man må være hjemme og kan trykke på varsleren.

feliks1_f.svg

Lavt batteri

Det er beboer selv som har ansvaret for å bytte batteri på varslerne i egen boenhet. Batteriene er av typen CR123(A) og hver varsler trenger 3 stk. Når batteriene er på 15% vil den melde lavt batteri. Når batteriene når “kritisk lavt batteri” vil varsleren begynne å blinke og pipe hvert 45 sekund. (BILDE)

Sabotasje

Sabotasje betyr at varsleren ikke er skikkelig festet i festebraketten sin. Dette kan være pga. dårlig kontakt mellom varsler og brakett eller at varsleren er tatt helt ned fra braketten sin. Løsningen er å ta varsleren ned og feste den skikkelig igjen. Når den er satt på plass skal beboer få SMS om at varsleren er sikret igjen. Om SMSen ikke kommer innen 2 min er mest sannsynlig ikke varsleren festet skikkelig.

feliks2_f.svg

Offline Smarthub

Smarthuben er hovedsentralen og hjernen i systemet. For at alt skal fungere optimalt må denne være online, siden det er denne som har kontakt med alle varslerne og alarmsentralen. Uten Smarthuben vil varslerne fortsatt fungere som vanlige varslere, men ikke være seriekoblet og ikke være koblet mot alarmsentralen.

Futurehome monitorerer Smarthubene for å raskt kunne utbedre ev. feil, men hvis du som administrator oppdager dette før vi tar kontakt med deg, er det bare å melde ifra til oss slik at vi får sendt servicepersonell.

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.