Feilmeldinger

  • Oppdatert

Det er to måter å se feilmeldinger på. Enten vi tidslinjen eller inne på en brannvarsleren i appen.   

Inne på varsleren

feil2_f.svg

Det er tre type feil du kan se inne på varsleren. Det er offline, lavt batteri og sabotasje.

Offline betyr at vi har mistet kontakten med varsleren.
Lavt batteri betyr at det er på tide å skifte batteri. (Varslerne bruker 3 x CR123)
Sabotert betyr at varsleren ikke sitter skikkelig i festebraketten. Ofte betyr det at den er tatt ned fra taket.

Ut ifra disse feilmeldingene kan man se forskjellige scenarioer. Om varsleren har meldt tuklet og offline, er sannsynligheten stor for at beboer har tatt den ned, tuklet, og deretter tatt ut batteriene, som fører til offline.
Det samme kan vi se med lavt batteri og deretter offline. Mest sannsynlig har batteriene gått tomme.

Tidslinjen

feil1_f.svg

I tidslinjen vil alle hendelser dukke opp med et ikon og en tilhørende tekst. Her lister vi opp alle scenarionene med ikon og tekst.

smokeDetected.svg   smoke-off.svg
Røyk oppdaget av <boenhet> - <sone>. F.eks “Røyk detektert i H0301 - Smartgata 1”.   Om beboer avstiller alarmen og klarer røyken vil dette ikonet vises med teksten “Røyk oppdages ikke lenger av H0301 - Smartgata 1”.

 

sdcoDisconnected.svg   gasReplaceOK.svg
Om varsleren har mistet kontakten med sentralen, vil den etter 12 timer melde signalfeil. ”Signalfeil registrert i 12 timer på enhet H0202 - Smartgata 1”   Når varsleren får kontakt med sentralen igjen vil den melde “Enhet kommuniserer normalt igjen H0202 - Smartgata 1”

 


 

 

heatOverheated.svg   heatUnderheated.svg   heatTempRiseOK.svg
Røykvarsler oppdaget veldig høy temperatur med teksten “Høy temperatur registrert av H0301 - Smartgata 1”.   “Enhet rapporterer kritisk lav temperatur. H0301 - Smartgata 1”.   Når temperaturen er tilbake til normalen vil den melde inn “Enhet rapporterer normal temperatur igjen. H0301 - Smartgata 1”.

 

gasCO.svg   floodDetected.svg   smokeCleared.svg
Dette ikonen vises ved CO-deteksjon med teksten “CO-gass registrert i H0301 - Smartgata 1”.   Enkelte boligselskaper har også vannlekkasjesensorer. Her er ikonet for lekkasje med tekst som informerer om hvor det er oppdaget.   Ved klarering av både CO og vannlekkasje er det dette ikonet du vil se. Teksten informerer om at den aktuelle hendelsen er klarert.

 

Group_1184.svg   Group_1185.svg
Dette ikonet beskrives som sabotasje. På innsiden av varslerne er det en liten tapp som kjenner om varsleren sitter i braketten sin eller ikke. Hvis noen tar ned varsleren sin vil det utløse denne feilmeldingen “Sabotasje oppdaget på enhet H0103 - Smartgata 1”   Når varsleren blir plassert på braketten igjen vil den melde “Enheten er sikker igjen H0103 - Smartgata 1”

 

fireEscalated.svg

Hvis en alarm går i en leilighet og den ikke blir avstilt før den utløser seriekoblingen, vil dette ikonet dukke opp med tekst om at det er alarm i bygningen (inkludert sonenavn “Smartgata 1”).


 

confirmed.svg   cancel.svg
Om en alarm blir utløst og den bekreftes via appen vil dette dukke opp med info om at alarmen er eskalert. Det betyr også at alarmsentralen vil sende brannvesen og vekter.   Dette ikonet vises om alarmen blir avstilt fra appen. Dette sender signal til alarmsentralen om at alt er ok.

 

fireSuppressed.svg

Om alarmen avkreftes vil du se dette ikonet som en bekreftelse på at den er avstilt.

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.