Brannalarm

  • Oppdatert

Å bli varslet når alarmen går er en god trygghet å ha, men hva om ditt smarthus kunne gjort enda mer i de minuttene det virkelig teller? Med Futurehome sin tjeneste for brannalarm vil systemet gjøre alt det kan for å begrense skadene og bistå med evakuering dersom uhellet først skulle være ute. Systemet kan automatisk skru av alle apparater i husstanden, skru på all belysning, aktivere sirener og holde vannkranen åpen selv med vann på gulvet slik at brannslangen ikke går tom. Appen gir deg raskt en oversikt over hvilke rom det er registrert røyk i, samt en oversikt over andre viktige hendelser.

1Untitled__11_.png                   fire.svg

Tilpasning av hva som skal skje ved brann

Når tjenesten er aktivert kan man selv velge hva som skal skje med:

  • Lys
  • Apparater
  • Klima
  • Sirene

Som standard vil alle lys slå seg på, sirener aktiveres, varmekilder og apparater slås av.

Når brannalarmen er satt opp og tilpasset er det lurt å teste brannalarmen for å verifisere at alt fungerer slik som tiltenkt. Når man trykker på "Test alarm" vil det dukke opp et vindu som lar deg bekrefte at du faktisk ønsker å teste brannalarmen. Husk at når du tester vil alle sirener som er satt til å gå på begynne å pipe (dersom enheten støtter det. For eksempel Fibaro sirene støtter ikke dette).

Under en faktisk hendelse vil brannvinduet ta kontroll over hele appen, man kan skru av sirener, avstille alarmen ved å trykke "Falsk alarm".

Dersom noen bekrefter en alarm vil andre med tilgang til samme husholdning se i tidslinjen at det er en bekreftet hendelse. Loggen vil liste opp hendelser relevant for en brann slik som høy temperatur, deteksjon av brann i andre rom, vinduer eller dører som åpnes, rom med bevegelse osv.

Dersom du trykker "Falsk alarm" og en detektor fortsatt registrerer røyk vil brannalarmen dukke opp på nytt. Dersom du har versjon 40 eller nyere av Futurehome sin SDCO røykvarsler kan du deaktivere den i 5 minutter ved å trykke på knappen på fremsiden av detektoren.

Notifikasjoner

Pushvarsling av brannalarm er aktivert som standard. Du som bruker kan velge å ikke abonnere på pushvarsling om brann. Dette gjøres under innstillinger for push varsling, les mer om pushvarslinger her.

Aktivering/deaktivering av brannalarmtjeneste

Inne på alarmseksjonen får man oversikt om lokal brannalarmtjeneste er aktivert eller ei. Nederst på skjermen kan man velge å deaktivere tjenesten, eller å aktivere den igjen etter man har deaktivert den. Det er kun eieren eller brukere med full tilgang av en husholdning som kan deaktivere selve brannalarmtjenesten. Ved deaktivering av den lokale brannalarmtjenesten vil også seriekobling mellom trådløse brannvarslere deaktiveres. Det anbefales å ha denne tjenesten aktivert.

Var denne artikkelen nyttig?

1 av 1 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Artikkelen er stengt for kommentarer.