Sikkerhetskopi og gjenoppretting

• Oppdatert

Futurehome Smarthub inneholder mye informasjon om enhetene, rommene, områdene og automasjonene dine. Dersom din Smarthub skulle bli ødelagt ville kunne ta litt tid å legge inn all denne informasjonen på nytt på en ny Smarthub. På bakgrunn av dette er det mulig å foreta sikkerhetskopiering av Smarthub og dens innstillinger til en sikkerhetskopi i Futurehome skyen.

Man kan ved behov foreta en gjenoppretting til en tidligere kopi på samme Smarthub eller gjenopprette en tidligere sikkerhetskopi på en ny Smarthub.

back1.svg   back2.svg

Hvordan ta sikkerhetskopi?

Dette finner du under innstillinger settings.svg → hub-innstillinger → lag sikkerhetskopi → trykk “sikkerhetskopi”. Merk at Smarthuben må være tilkoblet nett og strøm under hele opprettelsen av sikkerhetskopien.

back4.svg   back5.svg

Her får du muligheten til å manuelt foreta en sikkerhetskopiering (backup) eller gjenopprette fra en tidligere sikkerhetskopi (restore).

En sikkerhetskopiering kan ta flere minutter å gjennomføre. Du vil få en bekreftelse når en sikkerhetskopi er laget. Dersom du ønsker å gjenopprette fra en tidligere sikkerhetskopi får du et valg om hvilken sikkerhetskopi du ønsker å gjenopprette fra.

Viktig å merke seg

1. Husk å alltid la din Smarthub være påskrudd, med internett, mens en sikkerhetskopi lages eller gjenopprettes.
  2. Det er kun eier av husholdningen som har tilgang til å lagre og gjenopprette sikkerhetskopier.
  3. Sikkerhetskopien er lagret på husholdningen. Det betyr at sikkerhetskopien blir borte om du sletter husholdningen.
  4. Zigbee-enheter blir pr. nå ikke med på sikkerhetskopien.
  5. Egenlagde flows fra Thingsplex blir ikke med. Tips: gå til Thingsplex → flows → gå inn på automasjonene dine → “show source” → kopier koden og lagre den i et tekstdokument (helst .json). Disse kan deretter importeres etter gjenopprettelsen.