Inkludering av enheter - Legg til en enhet

• Oppdatert
  1. Gå til innstillinger settings.svg → enheter → legg til ny enhet.

2. Velg Z-wave, Zigbee eller EnOcean (avhenging av hvilken Smarthub du har) → start inkludering → sett enheten i inkluderingsmodus (sjekk brukerveiledningen til enheten).

3. Vent til inkluderingen er ferdig. Gi den et navn, et rom og en funksjon.

De forskjellige Smarthubene våre støtter Z-wave, Zigbee og/eller EnOcean. Det avhenger av hvilken versjon du har av Smarthuben. Informasjon om de forskjellige versjonene finner du i artikkelen linket her.

Inkludering på Z-wave

Etter å ha trykket Z-wave må du velge om den skal inkluderes med mal og hvilken grad av sikkerhet du ønsker å bruke.

• Inkluder kjente enheter raskere - Med denne huket på vil enheten bli gjenkjent og inkludert raskere, om den ligger i vårt register. Dette kan også gjøre at den får nødvendige funksjoner forhåndsinnstilt.

• Tvinge frem usikker inkludering - Dette er den mest vanlige inkluderingen og krever mindre prosessering av Smarthuben og færre meldinger frem og tilbake. Hvis ikke annet er spesifisert er denne å foretrekke.

• Sikker inkludering - Dette brukes på sikkerhetsprodukter som f.eks. dørlåser, brannvarslere og andre enheter som krever kryptering.

• S2 inkludering med pin - Dette er en nyere og mindre krevende versjon av sikker inkludering. For å benytte S2 må også enheten støtte dette. Det er spesifisert i manualen til enheten. Pin-koden (DSK) er 5-sifret og er veldig ofte stemplet på selve enheten.

Her er et bilde av koden på innsiden av en Danalock V3. I dette eksempelet er S2 pin/DSK: 48370.

inc1_nf.svg  inc2_nf.svg  inc3_nf.svg

Når du har valgt sikkerhetsgraden kan du starte. Når nedtellingen begynner kan du sette enheten i inkluderingsmodus. Ofte er dette trippelklikk på enheten, men dette varierer. Sjekk derfor brukerveiledningen til enheten.

Når enheten er funnet vil den vise “Enhet funnet. Justerer innstillinger ...”. Hvis den ikke finner enheten må du sørge for at den er innenfor rekkevidde og at enheten er nullstilt. Info om nullstilling finner du i "Jeg får ikke lagt til Z-wave enhet?" i Ofte Stilte Spørsmål.

VIKTIG: Om enheten kommer inn som zw_0_0_0 må enheten inkluderes på nytt.
Trykk på setup.svg innstillinger → slett → sett enheten i inkludering/ekskludering. Prøv på nytt.

inc4_nf.svg   inc5_nf.svg

Enkelte batterienheter sovner for å spare strøm. Dette kan skje under inkluderingen, noe som betyr at den må vekkes igjen. Hvis enheten ikke er inkludert innen 20 sekunder, sett enheten i inkluderingsmodus igjen.

Inkludering på Zigbee

Zigbee er kun tilgjengelig på Smarthub Cube 1V1 (denne Smarthuben har QR-kode på undersiden).
Gå til innstillinger settings.svg → enheter → legg til ny enhet → Zigbee → Start. Smarthuben leter nå etter enheter. Sett enheten i inkluderingsmodus. Det gjøres veldig ofte ved å nullstille enheten til fabrikkinnstillinger. Sjekk manualen til enheten. Når enheten dukker opp → trykk “Ok, ferdig”

inc6_nf.svg  inc7_nf.svg  inc8_nf.svg

Zigbee har ingen sikkerhetsvalg siden denne har en form for sikker inkludering som standard.

Inkludering på EnOcean

EnOcean er kun tilgjengelig på Smarthub Cube 1V0 (Classic). Gå til innstillinger settings.svg → enheter → legg til ny enhet → EnOcean → velg produktet i listen → følg veiledningen i appen → gi enheten et navn, plasser i rom og gi en funksjon.

inc9_nf.svg  inc10_nf.svg  inc11_nf.svg