Oppsett av scene

  • Oppdatert

Scener

En scene kan sammenlignes med en snarvei, men det er en fysisk enhet som aktiverer handlingene. Det kan f.eks. være et trykk på en bryter som aktiverer en modus eller snarvei.

Hva trengs?

For å sette opp en scene trenger du først en enhet som støtter scener. De aller fleste trådløse brytere, og enkelte fastmonterte, har støtte for dette. Er du i tvil kan du sjekke manualen til enheten, se under COMMAND CLASSES at den har COMMAND_CLASS_CENTRAL_SCENE eller SCENE_ACTIVATION.

Oppsett

  1. Åpne appen → gå til innstillinger settings.svg → automasjoner triggers.svg → + automasjon → scene scenes.svg.
  2. Finn enheten din på listen og trykk på den. Om den ikke ligger i listen, sjekk at enheten er inkludert og ligger i et rom.
  3. Når appen spør om scene id → trykk fysisk på den knappen du ønsker å konfigurere. Id’en til knappen vil dukke opp i dette feltet.
    Scene.gif
  4. Velg deretter hvilke moduser dette skal gjelde for. I eksempelet over vil scenen aktiveres i hjemme-, borte- og nattmodus. Om du trykker på knappen mens husholdningen er i feriemodus vil det ikke skje noe.
  5. Trykk “neste” og velg deretter hva som skal skje. Om du skal aktivere en modus eller snarvei velg “modes”, om du skal velge spesifikke enheter trykker du “device”. Når du har valgt hva som skal skje, trykker du “neste” og deretter “lagre”.
  6. Test om den fungerer.

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.