Futurehome HAN-sensor

 • Oppdatert

han1.png

NB: Husk å bestille åpning av HAN-port på din AMS. Dette gjør du via ditt nettselskap.

Vi har identifisert et problem hvor Futurehome HAN-sensor ikke rapporterer data fra enkelte Kamstrup AMS-målere. Dette skyldes for lite spenning fra HAN-port-adapteren i Kamstrup AMS-måleren og forårsaker at HAN-sensoren ikke får tilstrekkelig med strøm.

Dette gjelder ikke alle Kamstrup AMS-målere og vi jobber med å kartlegge omfanget. Det vil komme mer informasjon om dette så snart vi vet mer om årsak og løsning.

Beskrivelse

HAN-sensoren kobles til strømmåleren (AMS) og pares til Smarthuben. Du vil da kunne se sanntids energi-data i Futurehome appen på din telefon.
Merk at denne HAN-sensoren ikke er egnet for utendørs bruk.

Oppsett av HAN-sensor

Sørg for at du først har bestilt åpning av HAN-porten din.

1. Åpne appen og start Zigbee-inkludering på Smarthuben.

2. Plugg HAN-sensoren i HAN-porten på strømmåleren din. (Om du er usikker på hvor HAN-porten er plassert, må du ta kontakt med nettselskapet ditt). HAN-sensoren vil nå søke etter Zigbee-nettverk (i 15 minutter).

han2.png

3. Mens HAN-sensoren søker vil LED-lyset blinke rødt. Når LED slutter å blinke har HAN-sensoren koblet seg til Zigbee-nettverket. Hvis HAN-sensoren ikke dukker opp i appen innen 2 minutter, hold inne knappen ved siden av LED-lyset i 15 sekunder. Den skal nå begynne å blinke igjen og gå i inkluderingsmodus.

4. Trykk på enheten i appen → trykk på setup.svg innstillinger → plasser den i et rom og gi den strømmåler-funksjon.

han3.1_f.svg  han4.1_f.svg  han5_f.svg

Om du ønsker å se historisk data må du laste ned Event Collector. Gå til innstillinger settings.svg → Playground → Event Collector → last ned. Den vil begynne å loggføre data fra tidspunktet du lastet ned denne.

Hvis HAN-sensoren ikke har dukket opp i enhetslisten din innen 15 minutter med søking, må du sette HAN-sensoren i inkluderingsmodus igjen. Det gjøres ved å tilbakestille den til fabrikkinnstillinger.

 

Oppdatering av sensoren

Den 16.01.23 kom det en oppdatert versjon av Futurehome appen og Zigbee-programvaren til Smarthuben. Denne inneholder en oppdatering til HAN-sensoren som vil starte automatisk etter oppdatering av Smarthuben og/eller inkludering av HAN-sensor (om den ikke er oppdatert fra før). For å oppdatere Smarthuben, følg denne veiledningen. Det kan ta flere timer før oppdateringen starter på HAN-sensoren, så la utstyret stå i fred og gjerne over natten. Når oppdateringen starter vil du kunne se progresjonen inne på Energi-flisa og inne på HAN-sensorens innstillinger. Visualiseringen av progresjonen krever at appen har blitt oppdatert.

Oppdatering den 02.03.23:

 • Økt rapporteringsintervall.
 • Forbedring på feil verdier.
 • Selvreparerende oppdatering ved feil data.
 • Generelle forbedringer i OTA-oppdateringen.

progress.svg                        Updated.svg

Du vil også få en hendelse i tidslinjen når HAN-sensoren er ferdig oppdatert. Dette tar vanligvis mellom 20-45 minutter. Merk at dette er avhengig av signalstyrken og kan ta opptil flere timer. Ser du progresjonen, la det stå i fred.

Feilsøk etter oppdatering

 • Hvis HAN-sensoren lyser konstant rødt (se illustrasjonsbildet under “Oppsett av HAN-sensor”) betyr det at du må ta kontakt med support. Send inn en henvendelse her med info om at HAN-sensor lyser, e-posten som er registrert og navnet på husholdningen i appen.
 • Hvis oppdateringen feiler vil du få en hendelse i tidslinjen. Om dette skjer vil den enten starte ny oppdatering (vennligst vent) eller lyse konstant rødt (ta kontakt med support). 
 • Hvis HAN-sensoren mangler data eller rapporterer feil etter oppdateringen, vennligst plugg den ut → vent 10-20 sek → plugg den inn igjen. Dette steget kan gjentas 2-3 ganger om det ikke lykkes.
 • Hvis den fortsatt ikke fungerer optimalt må du prøve å inkludere den på nytt. Dette gjøres ved å tilbakestille HAN-sensoren (se avsnittet under). Når sensoren er tilbakestilt kan du starte zigbee-inkludering (innstillinger → enheter → legg til enhet → zigbee → start).

 

Tilbakestilling

For å tilbakestille HAN-sensoren må du åpne lokket på enheten. Rett til høyre for kabelpluggen på selve enheten er det en liten knapp og et LED-lys. Hold denne knappen inne i 15 sekunder (til den gir tre raske blink). Når lyset begynner å blinke rødt, betyr det at sensoren er nullstilt og at den er i inkluderingsmodus igjen.

han6.png                          han7.png

Nyttig informasjon

 1. HAN-sensoren får strøm via HAN-porten og kabelen. Hvis HAN-porten ikke er åpnet, vil ikke enheten få strøm. Åpning av HAN-port er derfor et krav for å få enheten opp og gå.
 2. HAN-sensoren er ikke egnet for utendørs bruk. Den er beregnet for bruk mellom 0-50 grader celsius. Om du har strømmåleren utendørs anbefaler vi å trekke en nettverkskabel gjennom kabelrørene fra strømmåleren til sikringsskapet på innsiden.
 3. Det er ikke anbefalt å plassere sensoren på innsiden av strøm/sikringsskap. Dette kan blokkere Zigbee-signalene. På baksiden av sensoren er det dobbeltsidig teip. Rens overflaten og monter sensoren på utsiden av skapdøren.

Var denne artikkelen nyttig?

4 av 11 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.