Futurehome HAN-sensor

• Oppdatert

NB: Husk å bestille åpning av HAN-port på din AMS. Dette gjør du via ditt nettselskap.

Beskrivelse

HAN-sensoren kobles til strømmåleren (AMS) og pares til Smarthuben. Du vil da kunne se sanntids energi-data i Futurehome appen på din telefon.
Merk at denne HAN-sensoren ikke er egnet for utendørs bruk.

Oppsett av HAN-sensor

Sørg for at du først har bestilt åpning av HAN-porten din.

1. Plugg HAN-sensoren i HAN-porten på strømmåleren din. (Om du er usikker på hvor HAN-porten er plassert, må du ta kontakt med nettselskapet ditt). HAN-sensoren vil nå søke etter Zigbee-nettverk (i 15 minutter).

2. Åpne appen og start Zigbee-inkludering på Smarthuben.

3. Mens HAN-sensoren søker vil LED-lyset blinke rødt. Når LED slutter å blinke har HAN-sensoren koblet seg til Zigbee-nettverket. Hvis HAN-sensoren ikke dukker opp i appen innen 2 minutter, hold inne knappen ved siden av LED-lyset i 15 sekunder. Den skal nå begynne å blinke igjen og gå i inkluderingsmodus.

4. Trykk på enheten i appen → trykk på setup.svg innstillinger → plasser den i et rom og go den strømmåler-funksjon.

han3.1_f.svg  han4.1_f.svg  han5_f.svg

Om du ønsker å se historisk data må du laste ned Event Collector. Gå til innstillinger settings.svg → Playground → Event Collector → last ned. Den vil begynne å loggføre data fra tidspunktet du lastet ned denne.

Hvis HAN-sensoren ikke har dukket opp i enhetslisten din innen 15 minutter med søking, må du sette HAN-sensoren i inkluderingsmodus igjen. Det gjøres ved å tilbakestille den til fabrikkinnstillinger.

Tilbakestilling

For å tilbakestille HAN-sensoren må du åpne lokket på enheten. Rett til høyre for kabelpluggen på selve enheten er det en liten knapp og et LED-lys. Hold denne knappen inne i 15 sekunder (til den gir tre raske blink). Når lyset begynner å blinke rødt, betyr det at sensoren er nullstilt og at den er i inkluderingsmodus igjen.

han6.png                          han7.png

Nyttig informasjon

1. HAN-sensoren får strøm via HAN-porten og kabelen. Hvis HAN-porten ikke er åpnet, vil ikke enheten få strøm. Åpning av HAN-port er derfor et krav for å få enheten opp og gå.
  2. HAN-sensoren er ikke egnet for utendørs bruk. Den er beregnet for bruk mellom 0-50 grader celsius. Om du har strømmåleren utendørs anbefaler vi å trekke en nettverkskabel gjennom kabelrørene fra strømmåleren til sikringsskapet på innsiden.
  3. Det er ikke anbefalt å plassere sensoren på innsiden av strøm/sikringsskap. Dette kan blokkere Zigbee-signalene. På baksiden av sensoren er det dobbeltsidig teip. Rens overflaten og monter sensoren på utsiden av skapdøren.