SMS-varsling

  • Oppdatert

Alle beboere i boligselskaper med Futurehome Safe skal være registrert i Safe-systemet med H-nummer (boenhet), navn og telefonnummer. Dette er kritisk når det kommer til varsling fra både Futurehome og alarmsentralen, Safe4. Styret har ansvar for at beboerlisten er oppdatert til enhver tid. Om du er i tvil om du er registrert, vennligst ta kontakt med styret.

Ved eventuelle feil på brannvarsleren din vil du motta en SMS med informasjon om hva som er galt.

Mistet kontakt med varsler

Dette betyr at sentralen ikke har kontakt med varsleren. Det første som bør sjekkes er batteriene. Trykk 1 gang på den store runde knappen på varsleren. Om batteriene funker skal det komme et rødt blink og deretter et pip. Hvis den ikke blinker og piper er batteriene tomme og må byttes. Den bruker 3 x CR123. Når batteriene er byttet skal du få SMS om at varsleren er online igjen. Batterier kan kjøpes i elektrovarehus eller via oss.

Hvis batteriene ikke er tomme eller du har byttet batterier uten at varsleren er online igjen (kan ta opptil 15 min), betyr det at vi har mistet kontakten av annen årsak. Dette løser seg nesten alltid ved å legge varsleren inn i systemet på nytt. Ta kontakt med support på +47 23 50 68 47. Vi vil instruere deg og sørge for at varsleren er oppe og går igjen. Det kreves ikke mye av deg utover at du må være hjemme og kan trykke på varsleren.

Lavt batteri

Det er deg som beboer som har ansvaret for å bytte batteri på varslerne i egen boenhet. Batteriene er av typen CR123(A) og hver varsler trenger 3 stk. Når batteriene er på 15% vil den melde lavt batteri. Når batteriene når “kritisk lavt batteri” vil varsleren begynne å blinke og pipe hvert 45 sekund.

Sabotasje

Sabotasje betyr at varsleren ikke er skikkelig festet i festebraketten sin. Dette kan være pga. dårlig kontakt mellom varsler og brakett eller at varsleren er tatt helt ned fra braketten sin. Løsningen er å ta varsleren ned og feste den skikkelig igjen. Når den er satt på plass skal du få SMS om at varsleren er sikret igjen. Om SMSen ikke kommer innen 2 min er mest sannsynlig ikke varsleren festet skikkelig.

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.