Futurehome Smart Termostat

• Oppdatert

Installasjon

Termostaten skal installeres av autorisert installatør. Spenningen til termostaten må til enhver tid være frakoblet under installering.

Når termostaten er koblet opp i henhold til produsentens brukermanual kan termostaten inkluderes i Futurehome Smarthub.

Inkludering

For å legge til enheten på Smarthuben må Smarthuben settes i inkluderingsmodus. Dette gjøres ved å gå til innstillinger settings.svg → enheter → legg til enhet → Zigbee → start. Når appen leter etter enhet setter du termostaten i inkluderingsmodus. Det gjøres ved å holde inne minustasten ( - ) i 8 sekunder. Zigbee-ikonet på termostaten skal nå blinke.

Nå termostaten blir funnet i appen, trykk “Ok, ferdig!”. Enheten ligger nå nederst i enhetslisten din. Trykk på den → setup.svg innstillinger → gi den et navn og et rom.

Ekskludering

Gå til innstillinger settings.svg → enheter → finn enheten i listen → setup.svg innstillinger → slett. Den kommer til å laste i 5 sekunder før den bekrefter med at den har blitt slettet.

Konfigurering

Termostaten har to temperatursensorer, en intern romføler og en gulvsensor. Hvilken sensor du ønsker å bruke velger du i menyen til termostaten. Denne åpner du ved å hold inne + og - samtidig i 5 sekunder. Innstilling nr. 1 er sensorvalg, trykk på ... for å gå inn i sensormenyen. Her velger du sensor med + og - tastene. 00 = intern romføler, 01 = gulvføler og 02 = maksvokter. Når riktig sensor er valg, trykker du på av/på-knappen for å bekrefte.

Termostaten har to kanaler (om du har spørsmål om kanaler kan du følge denne linken). Den første kanalen er hovedkanalen som inneholder termostatfunksjonen og den temperatursensoren som du har valgt på termostaten. Kanal 2 er den temperaturføleren du ikke valgte.

Termostat.svg termostat_2.svg

Effektmåling

Siden termostaten ikke har intern effektmåler må vi legge inn dette manuelt. Det gjøres ved å trykke på tilleggsfunksjoner og deretter skrive inn hvor mange watt den trekker. Merk at dette må skrives i watt, ikke kilowatt. Eks: 1800 W.
Hvor stor effekt varmekablene har vil elektrikeren ofte ha svaret på, enten ved å regne eller måle med tangamperemeter. Om du ønsker å gjøre dette selv kan skru av og på termostaten og se differansen i strømtrekket totalt i husholdningen.

Effekt.svg  W.svg

Om du ikke finner "tilleggsfunksjoner" under termostaten må du dobbeltsjekke at du har oppdatert Smarthub og Futurehome app.

Avanserte innstillinger

For å åpne menyen på termostaten holder du inne + og - sammen i 5 sekunder. I menyen vil det vises tall som representerer hver sin innstilling. For å redigere innstillingen trykker du ... Deretter endrer du verdien på innstillingen og lagrer med av/på-knappen.

1. Sensortype. 00: Internromføler 01: Gulvføler 02: Maksvokter (regulerer basert på lufttemperatur, men har maksbegrensning på gulvføler. Dette er egnet for f.eks. tregulv).

2. Gulvfølertype. 0: 10 kOhm (medfølgende). 1: 12 kOhm 2: 15 kOhm 3: 47 kOhm

3. Maksvoktertemperatur. 20-95°C. Standard er 27°C.
    --: Ingen begrensning.
  1. Sving. 1-9°C. Standard er 2°C.

2. Kalibrering. -9 til +9°C. Standard er 0°C.

3. Høyeste setpunkt. 35-90°C. Standard er 35°C.

4. Laveste setpunkt 0-30 °C. Standard er 5°C.

5. Setpunkt for hjemmemodus. (Dette er modus på termostaten, ikke i appen, og må derfor ikke forveksles). Standard er 22°C.

6. Setpunkt for bortemodus. Standard er 15°C.

7. Lysstyrke på displayet i hvilemodus. 1-10. Standard er 1.

8. Åpent vindudeteksjon. 0: deaktivert 1: aktivert

9. Omstart av termostaten. Velg == og vent i 5 sekunder.

10. Fabrikkinnstilling Velg == og vent i 5 sekunder.

Skjermindikatorer

a) Zigbee-ikon. Denne blinker på termostaten er i søkemodus og lyser fast når den er tilknyttet Zigbee-nettverk.

b) Dag (1-7, man-søn) og klokkeslett. Dette settes automatisk via Smarthuben når de kobles sammen.

c) Hjemme- og bortemodus.

d) Indikator for om den varmer eller ikke. Om den varmer vil strekene bevege seg mot høyre. Hvis maksvokter brukes og strekene blinker, indikerer det at grensen overskrides.

e) Indikator blinker om åpent vindu detekteres.

f) Manuell og auto.

g) Indikerer at temperaturen settes.

h) Indikator for barnesikring/knappelås.