Futurehome Charge - Smart laddning (Power Manager)

• Uppdaterad

Obs! För att Charge ska optimeras baserat på energipriser måste den vara ansluten till internet. Detta kan göras direkt genom WiFi eller genom Smarthub via Zigbee.

Konfigurera Charge i Power Manager

Följ dessa steg för att konfigurera smart laddning:

1. Klicka på energipanelen på appens instrumentpanel.
  2. Klicka på blixtikonen i det övre högra hörnet.
  3. Aktivera Power Manager och klicka på ”Hanterade enheter”.
  4. Välj Charge i listan → spara.

even1.svg  even2.svg

evenmd.svg 5.svg

Hur fungerar detta?

Futurehome hämtar elpriserna från Nord Pool (det europeiska energibörsen) varje dag. Klockan 13.00 får vi priserna för den kommande dagen och baserat på detta schemalägger vi optimering på dina enheter.

Vi delar dagen i 2, billigt och dyrt, på de 50:e percentilen. Detta kommer att i de flesta praktiska fall att tillåta laddning av de 12 billigaste timmarna på den dagen och tillåta inte laddning av de 12 dyra timmarna. Tänk på att detta kan variera. Vissa dagar kan ha 14 billiga timmar och andra dagar kan ha 10.