Futurehome HAN-sensor

• Oppdatert

Introduksjon

Futurehome HAN Sensor kobles til husets strømmåler (AMS) og lar deg i sanntid se energiforbruksdata via Futurehome App på din telefon. Futurehome HAN Sensor er laget for å virke med alle nye AMS strømmålere med HAN port i Norge. Merkene som støttes er Aidon, Kamstrup og Kaifa/Nuri. HAN-sensoren kobles til strømmåleren (AMS) og pares til Smarthuben. Den lar deg se sanntid og historisk energidata i Futurehome-appen på telefonen din.

Vær oppmerksom på at denne HAN-sensoren ikke er egnet for utendørs bruk.

Viktig: Husk å bestille åpning av HAN-porten på din AMS. Dette gjør du via nettselskapet ditt.

Fabrikat Futurehome AS
Elnummer 8200902
Leverandørens varenummer GH201E
ETIM-klasse ETIM-klasse: EC002476 - Måleverdiomformer, effekt

Installasjonsveiledning

1. Plugg HAN sensoren til strømmåleren (AMS) via HAN porten. Om du er usikker på hvor HAN porten er lokalisert på AMSen din, vennligst sjekk dens manual eller ta kontakt med nettselskapet ditt. HAN sensoren vil nå søke etter Zigbee-nettverk i 15 min.
  2. Åpne Futurehome appen og start Zigbee inkludering på Smarthuben. (Innstillinger → enheter → + legg til enhet → Zigbee → start)
  3. Mens HAN sensoren søker etter nettverk vil LED-indikatoren på enheten blinke rødt. Når den slutter å blinke skal enheten ha funnet nettverket å sammenkoble seg med. Vær tålmodig, men om enheten ikke har dukket opp innen 2 min, hold inne knappen på enheten (under dekselet) i 15 sekunder. Det nullstiller enheten og setter den i inkluderingsmodus igjen.
  4. Finn deretter enheten i enhetslisten → trykk på innstillinger → plasser den i et rom og velg “hovedmåler” som funksjon.
  5. Om du ønsker å se historisk forbruk må du ha programmet Event collector lastet ned på Smarthuben. Sjekk dette ved å gå til innstillinger → Playground → Scroll til Event collector → om den et lastet ned skal alt være i orden. Hvis ikke trykker du på denne og på “last ned”-ikonet.

Oppdatering av sensoren

Den 16.01.23 kom det en oppdatert versjon av Futurehome appen (7.6.5) og Zigbee-programvaren (2.4.6) til Smarthuben. Denne inneholder en oppdatering til HAN-sensoren som vil starte automatisk etter oppdatering av Smarthuben og/eller inkludering av HAN-sensor (om den ikke er oppdatert fra før). Det kan ta flere timer før oppdateringen starter på HAN-sensoren, så la utstyret stå i fred og gjerne over natten. Når oppdateringen starter vil du kunne se progresjonen inne på Energi-flisa og inne på HAN-sensorens innstillinger. Visualiseringen av progresjonen krever app-versjon 7.6.5 eller høyere.
For deg som installatør vil det ikke være nødvendig å vente hos kunden til denne er ferdig. Dette skal oppdateres helt av seg selv, og om noe skulle gå galt har vi gode support-rutiner for å fikse det med kunden.

Nullstille enheten

For å nullstille enheten må du åpne dekselet og lokalisere funksjonsknappen. Denne er rett til høyre for pluggen hvor kabelen kobles til enheten, og rett ved siden av LED-indikatoren. Hold inne knappen i 15 sekunder (led skal blinke raskt 3 ganger).

Tekniske spesifikasjoner

Kommunikasjon Zigbee
Strømforsyning 3V DC (fra AMS)
IP Klassifisering IP 20 (inendørs)
Brukstemperatur 0-40 C
Høyde (mm) 110
Bredde (mm) 58
Dybde (mm) 39

Dokumenter