Innledning til installasjon av Futurehome

  • Oppdatert

Innledning

De fleste komponentene som benyttes i Futurehome er veldig enkle å installere, konfigurere samt sette opp. Det er likevel noen hensyn man bør ta for at installasjonen og førstegangsoppsett går så smidig som mulig.

Man bør ha en formening om rekkevidde og planlegging av rekkevidde.

Plassering av smarthub

En tommelfingerregel er at Futurehome smarthub bør stå så sentralt i huset som mulig. Tenk på Smarthubben som din WiFi-router, den bør plasseres slik at den har de beste forutsetningene for å sende trådløse signaler i alle retninger i boligen.

Network_range_zw_zb.png

Både Zigbee og Z-Wave har henholdsvis repeterende og mesh-nettverk som gjør at nettverket vil kunne utvides mer enn smarthub sin evne til å nå enheter med direkte radioforbindelse. Zigbee-chipen tillater at opptil og med 70 enheter er koblet til Smarthuben samtidig. Det er også anbefalt å ikke overstige 50 Z-Wave-enheter pr. Smarthub for å opprettholde fart og stabilitet.

Enten man setter opp en hel bolig med Futurehome produkter eller bare begynner i det små med noen enheter her og der, så er det viktig at man starter inkludering/paring av enheter nærmest mulig smarthub og jobber seg ut lenger og lenger bort fra smarthub. Man bør altså ikke begynne å installere et produkt lengst bort fra smarthub i en bolig.

"Start fra senter og jobb deg ut"

Futurehome smarthub er en statisk Zigbee og Z-Wave kontroller som er designet for å stå fast på en plass, man bør derfor ikke flytte smarthub til ulike deler av en bolig for å inkludere enheter. Dersom man er tvunget til å styre enheter som er utenfor sin smarthub sin rekkevidde anbefales det å enten flytte smarthub til et mer egnet sted, eller legge til flere komponenter som er i stand til å utvide nettverket. De fleste aktuatorene og enhetene på fast spenning slik som Fibaro Dimmer, Fibaro Wall plug eller Aeotec LED bulb kan utvide Z-Wave Meshnettverket. Alle våre Zigbee-produkter som blir tilkoblet fast spenning kan også stilles inn til å repetere signal for å øke rekkevidden.

Verifiser nye enheter

Når en ny enhet inkluderes i ditt Futurehome bør du så snart som mulig sjekke at den oppfører seg slik som den er tiltenkt. Den skrus av og på eller settes til ønsket verdi. Futurehome-appen og brytere som styrer enheten fungerer som den skal begge veier, og appen oppdaterer seg. Sensorer som blir inkludert i systemet rapporterer sine sensordata og ser ut til å rapportere fornuftige verdier, og verdiene endres med omgivelsene når den rapporterer til smarthub.

Rapport fra sensorer

Rapportintervall til smarthub fra en sensor avhenger av hvilken enhet det er, hvordan den er forsynt med strøm osv. Noen sensorer rapporterer hvert 15 minutt, mens andre rapporterer en gang i timen. De fleste batteridrevne enhetene sover så lenge de kan og rapporterer kun til smarthub når de har noe endring å rapportere.

Var denne artikkelen nyttig?

3 av 3 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Artikkelen er stengt for kommentarer.