Endringer i StrømKontroll Panelet

  • Oppdatert

Hvorfor gjør vi endringer?

Etter grundig testing og flere tilbakemeldinger fra brukere har vi gjort noen endringer i StrømKontroll Panelet. Det er et ønske om økt komfort og kontroll, og dette vil vi innfri på.

Hva er endret?

StrømKontroll panelet vil fortsatt styre alle enhetene du velger å benytte i løsningen, men det vil kun være elbil-ladere og varmtvannsberedere som styres på spotpris. Termostater vil styres ut ifra maksgrensen du setter på nettleien. Ved å heller bruke moduser i appen vil man kunne oppnå mer besparelse og komfort enn i versjon 1 av StrømKontroll panelet.

Vi har derfor fjernet “komfortplanen” fra StrømKontroll panelet, slik at brukeren står friere ved å bruke modusene til å styre varme.

Hvordan vil dette påvirke komforten?

Denne endringen lar deg heller velge dine ønskede temperaturer i hvert rom, i stedet for at StrømKontroll panelet velger temperaturen for deg. Disse ønskede temperaturene setter du under innstillinger → modus og snarveier. I hjemme-modus velger du komforttemperaturene i din bolig.

Hvordan vil dette fungere i praksis?

Når det kommer til styring på spotpris, deler vi dagen i to: Lav pris og høy pris. Dette er beregnet med utgangspunkt i 12 billigste timer og 12 dyreste, med noen justeringer: Vi skiller ikke mellom timer hvor prisforskjellen er ubetydelig (f.eks. hvor prisforskjellen er på bare noen få øre). I tilfeller hvor en billig time er 1 NOK og en dyr er 1,04 NOK, kan et par av de dyre timene regnes som billige på grunn av den lille forskjellen i prisen. Basert på dette vil varmtvannsbereder og elbil-lader kun være på i de billigste timene. Termostater vil ikke bli berørt av spotprisene og dette er det to grunner til. Den første er at de 12 billigste timene ofte er på tider du ikke er hjemme eller på natten. Det er derfor ingen grunn til å varme opp boligen, selv om det er relativt billig. Den andre grunnen er komfort. Når du faktisk er hjemme skal ikke du ikke måtte fryse på beina pga. StrømKontroll panelet.

Lastbalansering, eller styring basert på nettleien, vil inkludere alle enhetene som er valgt i panelet, også termostatene. Hvis systemet merker at den nærmer seg maksgrensen som er satt (f.eks. 10kWt), vil den skru av eller ned enhetene. Den starter med den enheten som trekker mest strøm og vil deretter rotere på enhetene med 10 minutters mellomrom. På denne måten sørger vi for at rommene ikke rekker å bli kalde.

Var denne artikkelen nyttig?

5 av 6 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Artikkelen er stengt for kommentarer.