Hva er StrømKontroll?

  • Oppdatert

Introduksjon til StrømKontroll

StrømKontroll er den komplette pakken som lar deg få full oversikt og kontroll over strømforbruket i hjemmet ditt. Ved å justere på de største lastene, som varme og varmtvannsbereder, kan du forminske strømregningen med flere tusen.

Strømkontroll-pakken består av en styringssentral, kalt Smarthub, en smart termostat, et relé og en HAN-sensor.

Kort fortalt gjør dette at du kan styre varmtvannsberederen (med reléet) og termostaten din på en smart måte basert på strømpriser og nettleiemodellen.

StrømKontroll er godt for lommeboken og miljøet! Det hjelper deg med å bruke mindre strøm og med å flytte forbruket til rimelige tider, både med tanke på strømpris og nettleien.

Med den stadig økende bruken av strøm, hovedsaklig drevet av elbiler, står vi overfor en kjempeutfordring når det kommer til infrastrukturen. Den kommer rett og slett ikke til å tåle den belastningen kommer i tiden fremover. Det er derfor viktig at vi samarbeider om å avlaste strømnettet.

Hvordan funker det?

Ved å montere smarte enheter vil du få kontroll på de store lastene i boligen. Mesteparten av strømforbruket går til oppvarming av bolig og til varmtvann, så det er her det vil lønne seg å begynne.

StrømKontroll fungerer ved at Smarthuben mottar informasjon om strømpris fra Nord Pool og informasjon om hvor mye strøm du bruker i sanntid via HAN-sensoren i pakken. Ut i fra dette beregner den når det vil lønne seg å varme opp vannet i boligen eller f.eks. starte lading av elbil.

For å kunne forklare dette på en enklere måte, har vi laget en serie med 6 videosnutter hvor vi går igjennom systemet mer i detalj. Trykk her for å åpne spillelisten!

Bygge videre

Nå som du har fått på plass Smarthuben og de smarte enhetene, kan du se på mulighetene for å bygge videre på dette og potensielt spare enda mer penger. Vår Smarthub har støtte for en rekke andre enheter enn de som er inkludert i denne pakken. Det er mange muligheter, men tenk på hvilke produkter i boligen som trekker mest strøm. Kanskje det trengs flere termostater? Eller kanskje er det panelovnene som er de største strømtyvene? Den enkleste måten å få oversikt over strømforbruket på husholdningsproduktene dine er å få montert f.eks. smarte stikkontakter. Med disse vil du få opp både historisk forbruk og sanntid. Disse kan også settes opp til å styre panelovner, lyskilder eller andre apparater. 
mceclip0.png 

Om du nå beveger deg inn i smarthusverden og lurer på om den enheten du kikker på er støttet? Sjekk ut denne listen over støttede enheter: products.futurehome.io

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 1 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.