Futurehome Smarttermostat

• Oppdatert

Installasjon

Termostatet må monteres av en autorisert installatør. Spenningen til termostat må alltid være frakoblet under installasjon.

Når termostatet er tilkoblet i henhold til produsentens brukerhåndbok, kan termostatet inkluderes i Futurehome Smarthub.

Inklusjon

For å legge til enheten, må Smarthub settes i inklusjonsmodus.

1. Åpne appen → settings.svginnstillinger → enheter → legg til enhet → Zigbee → start.

1. Sett termostatet i inklusjonsmodus ved å holde nede minus-knappen i 8 sekunder. (Zigbee-ikonet blinker på termostatet).
  2. Når termostatet er funnet i appen, trykker du på "Ok, ferdig!". Enheten er nå nederst på enhetslisten din. Velg den → setup.svginnstillinger → gi den et navn, en funksjon og et rom.
  3. Hvis det er en tilgjengelig oppdatering på termostatet, vil den starte den automatisk. Ikke slå av strømmen til termostatet mens oppdateringen pågår.

Eksludering

Gå innstillinger settings.svg→ enheter → finn enheten i listen →  setup.svginnstillinger → slett.

Konfigurasjon

Termostatet har to temperatursensorer, en intern romsensor og en gulvsensor. Som standard er den satt til romsensoren.

1. Velg sensoren på termostatet ved å holde ned + og - samtidig i 5 sekunder. Du er nå i menyen, der innstillingen 01 er sensorinnstillingen.

2. Trykk + eller - for å endre standardvalget.
    0 =
    romsensor1 =
    gulvsensor2 = maksimal vakt*

3. Bekreft med ⏻

* Maksimal vakt bruker romsensoren som en temperatursensor, men vil slå av varmen dersom gulvsensoren når 27 grader. Dette er egnet for tregulv som ikke tåler høy varme.

I appen har termostatet to kanaler, der kanal 1 omfatter termostatet og den valgte sensoren, mens kanal 2 omfatter sensoren som ikke er valgt. For mer informasjon se en artikkel om kanaler.

thermo1_f.svg   thermo2_f.svg

Strømmåling

Det er to versjoner av termostatet. Én med en intern strømmåler og én uten. Hvis du har én uten, vil du se dette gjennom termostatet som rapporterer 0 W selv når den er slått på. For å legge til forbruk, må du først vite hvor mye strøm varmekablene i gulvet bruker og deretter angi denne verdien.

• Gå til innstillinger settings.svg→ enheter → termostat → tilleggsfunksjoner → angi W. Angi verdien i W, ikke kW. Eksempel: 1800, ikke 1,8.

Effekt.svg  W.svg

Svart skjerm på termostatet

1. Test hvis termostatet har strøm ved å trykke på én av knappene på termostatet. Den skal blinke blått. Hvis den blinker, gå videre til neste trinn - hvis ikke, sjekk strømmen.
  2. Prøv å holde av/på-knappen inne i 5 sek. Termostatet skal slå seg på.
    Hvis den ikke gjør det, gå til neste trinn.
  3. Hold minus- og menyknappen (tre prikker) inne samtidig og tell til tre (deaktivering av barnelås).
  4. Hold av/på-knappen inne i 5 sek. igjen.

Scenariet her er at thermostatets skjerm er slått av og barnelåsen har deretter blitt aktivert. Trinnene ovenfor forklarer hvordan du deaktiverer barnelåsen og slår skjermen på igjen.