Moduser og snarveier

• Oppdatert

Moduser

Moduser er overordnede tilstander for stedet; Hjemme, Borte, Natt og Ferie. Du kan kontrollere hvilke modus husholdningen din står i fra dashbordet i appen eller fra en modusbryter.

For å redigere hvordan du vil at husstanden skal oppføre seg i de forskjellige modusene, gå til "innstillinger settings.svg → moduser & snarveier" og klikk på den modusen du vil redigere.

Hjemme- og borte-modus

Hjemme er den modusen som er anbefalt når noen er hjemme og våkne. Sikkerhetsfunksjonen vil da ikke si ifra dersom bevegelse er registrert eller om noe blir åpnet.

Bortemodus er anbefalt når ingen er hjemme i en kort periode. Alle automasjoner vil fortsatt kjøre som normalt mens husstanden er i bortemodus. Du vil også få en notifikasjon dersom det blir registrert bevegelse og om dører eller vinduer blir åpnet.

Nattmodus

Nattmodus er anbefalt når alle i huset har lagt seg. Vanligvis vil dette føre til at alle lys skrur seg av, og apparater, låser og klima blir satt til dine preferanser for nattmodus. Automasjoner kombinert med nattmodus er også nyttige, da du for eksempel kan velge at ved bevegelse skal lysene kun skru seg på til 15% styrke.

Feriemodus

Feriemodus er for når ingen er hjemme over en lenger periode. Du kan konfigurere slik at du for eksempel kan vanne hagen eller simulere belysning i huset mens du er borte. Du vil få en notifikasjon om all aktivitet i huset mens det er i feriemodus.

Snarveier

Snarveier er personlige handlinger som du kan kjøre fra dashbordet, widgets eller apple watch.

En snarvei kan, for eksempel, ha navnet "film". Du kan da skru av alle lys, justere temperaturen, og lukke persienner ved å trykke på en enkelt snarvei.

Du kan se dine snarveier ved å trykke på knappen i midten på bunnen av dashbordet.

Lag din første snarvei

• Gå til "innstillinger settings.svg → moduser & snarveier → legg til ny snarvei"
  • Gi din snarvei et passende navn
  • Velg rommet/rommene som du vil påvirke med snarveien
  • Velg de enhetene du vil påvirke og hva du vil at de skal gjøre. Dersom du ikke endrer noe på en enhet, vil den bli ignorert når du kjører snarveien.

mode1.svg   mode2.svgmode3.svg   mode4.svg