Statusmeldinger og Feilmeldinger

Dersom noe ikke er som det skal med én eller flere av enhetene i huset ditt vil du få opp en varsel melding på dashbord eller under setup. Disse kommer i forskjellige varianter: "batteri" "utropstegn" og "brutt lenke".

Hva betyr utropstegn symbolet?

Rundt rødt utropstegn betyr at Smart Hub ikke lenger har kontakt med den aktuelle komponenten. Det kan være problem med radio-rekkevidde, at komponenten ikke har strøm eller er skrudd av. Lokaliser den aktuelle komponenten i hjemmet ditt og undersøk om den er skadet eller ødelagt. For å teste rekkevidde problemer, flytt komponenten nærmere din Smart Hub og vent noen minutter. Dersom den røde varsel tegnet forsvinner fikk din Smart Hub kontakt med komponenten. Flytt enheten gradvis lenger og lenger fra Smarthub for å avdekke om det er dårlig signal, dersom det er dårlig signal må nettverket utvide med flere komponenter. Dersom komponenten er en EnOcean komponent og befinner seg i et rom med dårlig naturlig belysning må du kanskje sette et batteri i komponenten eller flytte den til en annen plass i rommet med bedre belysning. Merk at dersom komponenten er en temperatur sensor vil appen endre seg slik at du kan styre varmen manuelt frem til sensoren er fikset.

Hva betyr brutt lenke symbolet?

Brutt lenke betyr at Smart Hub og den aktuelle komponenten ikke enda har blitt 'lært inn' eller 'paret' mot hverandre. Det vil si at Smart Hub vet at det skal være en komponent i det gitte rommet, men at den ikke har en adresse til en faktisk komponent. Du kan enkelt løse problemet ved å pare komponenten opp mot den komponenten i huset som ikke er paret.

Hva betyr batteri symbolet?

Batteri symbolet betyr at du har mindre enn +/- 15% batteri på enheten. For å garantere videre drift bør du bytte batteri snarest. Når du har byttet batteri vil statusen oppdateres i appen og varselet forsvinne. På Z-Wave eneheter bør man vekke enheten ved å enten trykke en gang eller 3 ganger på knappen, dette vil sende en rapport til Smarthub med batteri prosent. Dersom du er usikker på hvordan enheten vekkes kan du sjekke brukermanualen.