Dashbord, hovedmeny og navigering i appen

Dashbord

Dashboardet er det første som møter deg når du åpner appen. Dashboard er inneholder en samlet oversikt over:

• Valgt sted
  • Overordnet status for stedet
  • Værinformasjon
  • Moduser; Hjemme - Borte - Natt & Ferie
  • Sikkerhet: En overordnet status på sikkerheten for stedet
  • Belysning: En oversikt over hjemmets belysning.
  • Komfort: Innetemperatur og klima innstillinger
  • Apparater: En oversikt over hjemmets apparater.
  • Energiforbruk: En oversikt som viser deg strømforbruket i hjemmet ditt.
  • Dine snarveier

Ut i fra denne informasjonen kan du med et enkelt øyekast få en forståelse for hva som foregår hjemme. Veldig høyt strømforbruk? Kanskje noen forbereder middagen for deg!

Valgt sted

Tittelen øverst på dashbord er navnet på stedet som er valgt i appen. Man kan velge å bytte til et annet sted man har tilgang til fra setup.

Overordnet status for stedet

Huset og teksten under huset vil angi en overordnet tilstand for hjemmet, dersom det oppstår feil slik som lavt batteri på en enhet, vannlekkasje eller lignende vil denne statusen oppdateres, herfra kan man gå rett til status oversikten over feil.

Været

Se været for ditt område, time for time, 24 timer frem i tid. Vær widget gir deg oversikt over værforhold, temperatur, vind og en kortfattet melding for dagens meldte vær. Været hentes inn basert på stedets IP adresse.

Modus

Det øverste "kortet" på dashbordet lar deg bytte mellom stedets modus. Trykker man på Modus knappene kan man sette moduser, altså ulike tilstander for huset. Systemet har fire moduser som du selv kan tilpasse etter ønske. Disse modusene gjør predefinerte handlinger og kan tilpasses under "settings > modes".

For eksempel kan du si at når huset går i "hjem" modus ønsker du at alle lysene skal gå på, bortsett fra utelyset og soverommene. At annet eksempel vil være at du setter varmen i stua til å gå i "comf" når du kommer hjem slik at det er varmt når du kommer hjem fra jobb eller når du står opp.

Sikkerhet

Sikkerhet siden gir deg en oversiktlig status på sikkerheten i huset ditt, Er ytterdøren åpen? Hvor mange vinduer er åpne, hvor mange rom er det bevegelse i. Alle dørlåser, garasjeport åpnere og lignende vil dukke opp i dette vinduet. For å gå tilbake til dashbord trykker du på pilen i øvre venstre hjørne.

Komfort

Komfort gir deg oversikt over temperaturen i huset ditt fordelt på husets rom. Den gir deg en oversikt over strømforbruket på oppvarming, fuktigheten i rom som er utrustet med fuktighets sensor. Den gir deg også mulighet til å endre på ønsket temperatur i dine rom med varme regulering. Så snart en enhet legges til i systemet og får funksjonaliteten "Varmestyring" så tar vi over styringen av den og regulerer varmekildene i rommet i henhold til ønsket temperatur.

Belysning

Få en enkel oversikt over belysningen i hjemmet ditt. Sjekk hva forbruket ditt er og hvor mye du bruker på belysning i løpet av en måned.  Sjekk lys verdien i et rom eller hvor mye av belysningen i huset ditt som er direkte sol lys. Styr dine lys fra et enkel og oversiktlig vindu, sett den perfekte stemningen på RGB lysene dine.

Apparater

Betjen alle dine apparater fra en enkel og oversiktlig widget. Sjekk strømforbruket for dine apparater. Finn ut hvilke apparater som er påskrudd og hvilke som er avskrudd. Fra apparat siden kan man også betjene markiser, screens og andre motorstyrte apparater i hjemmet.

Energi

Dersom man trykker på energi ikonet fra Dashboard vil man få tilgang til oversikten for energiforbruk i hjemmet. Her vil du enkelt kunne se  hvor mye energi hjemmet bruker på lys, varme og apparater. Du vil kunne se totalforbruk for øyeblikket og hvor mye det koster deg. Oversikten indikerer også hvordan forbruket ditt er i dag i forhold til de andre dagene i måneden.

Hovedmeny

Fra hovedmenyen kan man enkelt navigere til andre viktige områder i appen, Rom, tidslinjen eller innstillinger for stedet og din profil.

Tips! Dersom du trykker øverst på tittelen på alle vindu vil du bli tatt tilbake til dashbord. Dette er en snarvei for å rask ta deg til dashbordet.