Nybygg

Det har ikke skjedd mye innovativt innen el-installasjon for nybygg de siste årene. For eksempel brukes det fortsatt mye tid og materiell til å legge opp rør og ledninger til veggbokser for temperaturfølere, brytere, sensorer osv. Dette gjør el-installasjon dyrt, noe som ikke lengre er nødvendig.

Futurehome benytter seg av to forskjellige fremgangsmåter for et moderne smart bygg.

Trådløse brytere og styringer

Futurehome benytter seg av et hybrid radio/bussystem for nybygg. Styringene (aktuatorene) monteres på DIN­-skinner i sikringskapet eller fra en styring i et takpunkt og fra her kables det direkte til lyspunktene, varmestyringer, osv. Alle brytere, sensorer og følere kommuniserer trådløst over radio til bussen, slik at du ikke trenger å trekke nye kabler. Et utvalg av våre komponenter er trådløse og er samtidig batteriløse. De trådløse lysbryterne (EnOcean) bruker kinetisk energi til å generere nok kraft til å sende signal, mens et utvalg av følerne og detektorene har innebygget solcellepanel og forsynes ved hjelp av naturlig belysning i rommet. For rom med lavt eller lite naturlig lys er det mulig å benytte tilsvarende produkter som driftes av batteri.

Ved at vi benytter oss av nyere teknologi reduserer dermed tiden på en el­-installasjon betraktelig. Dette gjør det billigere og mer fleksibelt om du skulle bestemme deg for å foreta en ny ombygging senere.

Tradisjonelle brytere med trådløs styring

Man kan også utføre en "tradisjonell" installasjon i nybygg og samtidig spare penger på brytere, termostater og lignende. I de fleste tilfeller er smart betjening av en dimbar lyskrets billigere med en vanlig bryter og vår dimmer styring enn hva en tradisjonell dimmer koster.
Ved å installere våre smarte styringer i bakkant av tradisjonelle brytere kan man på en enkel og kostnadsbesparende måte gå fra en tradisjonell elektrisk installasjon til en smart en. Alle styringene snakker trådløst så man sparer store kostnader ved å unngå å trekke signalkabler eller ekstra styringssignaler mellom de smarte enhetene. Styringene kobles direkte til en vanlig Elko bryter, eller bryter man velger helt selv.