StrømKontroll Panelet - Dynamisk lastbalansering

• Oppdatert

Dynamisk lastbalansering

Dynamisk lastbalansering fungerer ved å kontinuerlig overvåke tilgjengelig kapasitet på hovedkretsen og deretter justere den strømmen til elbilladeren i sanntid for å forhindre overbelastning av husstandens elektriske nett. Dette sikrer raskest mulig lading samtidig som det begrenser toppene for å unngå utkobling av hovedbryteren i boligen.

Dynamisk lastbalansering er en funksjon under StrømKontroll Panelet. Les mer om StrømKontroll Panelet her.

Oppsett

For å aktivere dynamisk lastbalansering trenger du en Futurehome HAN og en Futurehome Charge, Zaptec eller Easee.

1. Åpne appen → klikk på energiflisen på dashbordet.

2. Klikk på lynsymbolet i øvre høyre hjørne for å gå til StrømKontroll Panelet og åpne "Dynamisk lastbalansering".

3. Oppgi kapasiteten til hovedsikringen i husstanden. Denne informasjonen er vanligvis angitt i kurslisten inne i sikringsskapet eller direkte på hovedsikringen.

4. Sett sikkerhetsmarginen din. Balansert - 10% er standard og anbefalt. *

5. Velg tilgjengelige enheter for lastbalanseringen.

• Sikkerhetsmarginen setter grensen for når enhetene dine begynner å skalere ned. Med en balansert 10% -innstilling vil den valgte enheten begynne å redusere ladefarten når det totale strømforbruket i husstanden når 90% av kapasiteten til hovedsikringen.

Vær oppmerksom på at dynamisk lastbalansering bare støtter 1 elbillader per Smarthub.

even1 (1).svg   even2 (1).svg   evendb1 (1).svg

Hvordan fungerer dette?

Futurehome energisensor sender energirapporter til Smarthuben om det totale forbruket i husstanden. Siden vi vet den maksimale grensen, hvor mye som brukes, og ladestrømmen, kan vi justere ladestrømmen til tilgjengelig kapasitet.

I eksemplene nedenfor vil det bli illustrert slik:

Blank diagram (3).png Blank diagram (1).png

Eksempel 1:

Dette er en 1-fase installasjon der vi ser en økning i forbruk. Den brukte belastningen (gul) pluss ladestrømmen (blå) er mer enn hva sikringen er laget for. Dynamisk lastbalansering vil derfor redusere ladestrømmen til tilgjengelig kapasitet (minus sikkerhetsmarginen nevnt ovenfor).

Blank diagram (4).png

Eksempel 1, ladestrømmen er redusert på grunn av økt belastning.

Eksempel 2:

Her har vi en TN 3-faseoppsett der vi ser en økning i belastningen på den andre fasen (gul på midtfasen). Den brukte belastningen (gul) pluss ladingen (blå) er mer enn hva hovedsikringen er laget for. Dynamisk lastbalansering vil derfor redusere ladingen til tilgjengelig kapasitet (minus sikkerhetsmarginen nevnt ovenfor).

Untitled (1).png

Eksempel 2, der alle 3 faser reduserer belastningen.