Qubino - Flush Dimmer - ZMNHDD1 - Dimmerstyring 230VAC eller 24VDC

I denne artikkelen finner du alt det du trenger for å installere og konfigurere Qubino Flush Dimmer

Denne dimmeren kan enkelt monteres bak eksisterende lysbrytere av elektriker. Én dimmer styrer én lys-sone via bryter og via Futurehome-appen, og den fungerer også med flere ulike typer lyskilder. Dimmeren kan brukes på 230 VAC eller 24 VDC.

Tekniske spesifikasjoner

Resistive laster: 140 W (230 VAC)
Resistive laster:   21 W (24 VDC)
Driftstemperatur: -10° ~ +40°C

Oppkobling

Qubino Flush Dimmer kan kobles med 230 VAC eller 24 VDC.

For 230 VAC:

L – Fase leder
N – Nøytral leder
I1 – Inngang for bryter (benyttes også for inkludering mot Smarthub)
I2 – Inngang for bryter eller sensor
I3 – Inngang for bryter eller sensor
~ – Utgangsnivå for dimming
TS – Tilkobling for digital temperatursensor

For 24 VDC:

L – - VDC
N
– + VDC
I1 – Inngang for bryter (benyttes også for inkludering mot Smarthub)
I2 – Inngang for bryter eller sensor
I3 – Inngang for bryter eller sensor
~ – Utgangsnivå for dimming
TS – Tilkobling for digital temperatursensor

Innlæring

• Velg Oppsett fra menyen, å velg legg til ny Z-Wave enhet. Smarthuben går nå inn i automatisk innlærings modus.

• Skru på spenning til enheten, den vil automatisk lære seg inn i systemet.
  • Dersom den ikke læres inn ved første spennings igangsetting kan man trykke 3 ganger på bryter "I1" inngangen. Hvis dimmeren brukes på 24VDC kan man også trykke og holde funksjonsknappen i 2 sekunder.
  • Appen vil nå vise at inkludering var vellykket.

• Gi enheten et navn feks “Taklys”
  • Trykk deretter Lagre

Funksjonsprøving av enhet

Så snart enheten er inkludert i systemet bør man foreta en kjapp sjekk av den og at den oppfører seg slik den skal. Skru lyset av og på både med bryter og med Futurehome-applikasjonen.

Sletting/ekskludering

Noen ganger ønsker man å slette en innlært enhet eller legge den inn på nytt. For å slette enheten fra din Smarthub må du gjøre følgende:

1. Gå inn på Oppsett
  2. Finn og velg din enhet
  3. Naviger til bunnen og velg slett
  4. Godkjenn slett enhet, Smarthuben er nå i ekskluderingsmodus
  5. Skru spenning til enheten av så på igjen
  6. Trykk og hold funksjonsknappen i 6 sekunder eller trykk 5 ganger på bryter "I1" inngangen innenfor 3 sek. (dette må skje i de første 60 sekundene etter enheten har skrudd av og på igjen spenning). Enheten blir nå slettet fra smarthub.

Dersom den ikke slettes bør enheten kobles ut og flyttes nærmere Smarthub og igangsett ekskludering igjen.

Begynn forfra igjen for å legge den til.

Nettbutikk: Qubino Flush Dimmer

Mer informasjon og liste over aller parametere finner du i brukermanual vedlagt nedenfor.