Aeotec - Door / Window Sensor 6 - ZW112-C - Dør-/vindussensor, oppladbar

Aeotec dør-/vindussensor 6 er en veldig liten magnetkontakt som kan festes på dører, vinduer eller annet man ønsker å se åpen eller lukket tilstand på.

Enheten har en kompakt og tynn formfaktor. Det at den er formet som en trekant gjør at den blir svært vanskelig å se når den er montert i dør- eller vinduskarmen. Sensoren er laget av plast som kan males over. På denne måten kan du oppnå en nesten helt usynlig installasjon.

Sensoren er forsynt av et innebygget batteri som kan lades via en micro usb-kontakt på baksiden. Sensoren festes og hukes av fra en medfølgende festebrakett. Denne braketten kan skrus eller limes fast til flaten den skal sitte på. Magnetkontakten kan tas ned for lading ved behov. Ved normalt bruk varer batteriet i ca. 6 måneder.

Montering

NB! Sensoren bør ikke monteres på metall, dette kan svekke / blokkere signalet til Smarthub.

Innhold i pakken:

1. Sensor
  2. Bakplate til montering
  3. 2 magneter
  4. Dobbeltsidig teip til magneter
  5. 3 skruer
  6. USB-kabel til lading

Bakplaten monteres i hjørnet på vinduet eller døren. Bakplaten kan monteres med skruer eller med dobbelsidig teip. Hvis den monteres med dobbelsidig teip, er det viktig at overflatene er rene før montering. Fest først teipen på bakplaten, deretter monteres bakplaten på døren eller vinduet.

Magnetene monteres med dobbelsidig teip i dør- eller vinduskarmen. Magnetene som følger med har to forskjellige størrelser, den minste magneten har derfor mindre rekkevidde til sensoren i forhold til den store magneten.

Etter at sensoren er montert kan den enkelt tas ned for å lades. Den må også tas ned for å starte innlæringen.

Innlæring

• Åpne appen og velg Oppsett fra menyen, trykk på +Ny Z-Wave enhet , Smarthuben vil starte innlæringen og lete etter sensoren

• Trykk 1 gang på knappen på baksiden av sensoren

• Appen vil nå vise at inkludering var vellykket (dette kan ta opp mot 60 sekunder)

• Gi sensoren et navn feks: "Kjøkkenvindu"
  • Angi i hvilket rom sensoren er montert
  • Trykk deretter Lagre

• Sett sensoren på plass og ta en funksjonstest ved å åpne og lukke døren
    Du vil da kunne se at åpne- / lukkestatus endrer seg i applikasjonen

Sletting / ekskludering

Noen ganger ønsker man å slette en innlært enhet eller legge den inn på nytt. For å slette sensoren fra Smarthuben må du gjøre følgende:

1. Gå inn på Innstillinger
  2. Gå så inn på Oppsett
  3. Finn og velg din dør- og vindussensor
  4. Naviger til bunnen og velg Slett
  5. Godkjenn Slett enhet
  6. Smarthub er nå i ekskluderingsmodus
  7. Ta ned sensoren fra festeplaten, og ta den med bort til Smarthuben
  8. Trykk Action-knappen
  9. Hvis ekskludering var vellykket, vil LED-lys på sensor lyse i noen sekunder

Nettbutikk: Aeotec Door/Window Sensor (ZW112-C)

Aeotec Door/Window Sensor (ZW112-C) brukermanual