Motorstyring av solskjerming slik som screens, markiser og lignende

roller-header-mobile.jpgMotorstyring kan benyttes til så mangt. I Norden er vi kanskje mest vant til styring av utvendige screens og markiser, men det blir mer og mer populært med styring av gardiner, persienner og rullegardiner.

De aller fleste som tilbyr styring av markise i dag baserer seg på bruk av Somfy trådløst system. Dette systemet er per i dag ikke kompatibelt med Futurehome da det er et lukket system som hovedsakelig kan styres av Somfy sitt styringssystem.

 Somfy-remotes.png

Så dersom du har markiser, screens eller rullegardiner i dag med en slik fjernkontroll, har vi dessverre ikke støtte for disse.

Har du derimot en slik bryter på veggen er veien til målet kortere:

Markisebryter.png

Funksjonen

Våre styringsenheter for motorer er ultrakompakte enheter som passer i veggboksene bak brytere eller i koblingsbokser ved motoren. Styringsenheten er laget for å kunne styre veldig mange typer motorer, eksempler her kan være:

 • Markiser
 • Screens
 • Rullegardiner
 • Gardiner
 • Takvinduer eller andre vinduer med motor
 • Porter
 • Rullegitter
 • etc...

Dimmer_aktuatorer.png

Man kan enkelt fjerne eksisterende bryter og koble bryteren inn på vår styring, som igjen er koblet direkte på motoren.

Dimmer_aktuator_markisebryter.png

Motortyper

Futurehome leverer motorstyringer til både 230V-motorer og lavvolts DC-motorer.

oppkobling_markise.png

Det finnes utallige typer motorer der ute på markedet. Typisk for en 230V-motor som støttes av Futurehome er at den har 4 ledere: 

 • En leder for å styre motoren “Opp”
 • En leder for å styre motoren “Ned”
 • Nøytral leder
 • Jordforbindelse

230V-motorene kalles ofte kablede motorer, standardmotorer, kablet retningsstyrt motor eller motorer for automatisering.

For 230V-motorer benyttes Fibaro Shutter 2:

Fibaro_Roller_shutter.png For lavvolts motorer har de som oftest to ledere, en for opp og en for ned.

motor.pngFor lavvolts DC-motorer benyttes Qubino Shutter DC.

Flush_shutter_DC.png

Endestopp

Motorene som skal benyttes bør ha mekanisk eller elektronisk endestopp-funksjon. Forhandlere av solskjerming vet hvilke motorer som bør benyttes. Endestoppene lar deg sette øvre og nedre nivå på motoren slik at motoren stopper der den skal når den når toppen eller bunnen, maks utstrekning eller helt lukket.

Endestopp.png

Installasjon av solskjermingen og justering av endestopp er noe en installatør av solskjerming normalt foretar seg.

Når motorene er satt opp skikkelig og våre styringsenheter er installert må de læres inn i Futurehome-appen og kalibreres. Kalibrering utføres enkelt i Futurehome-appen.

Kalibreringen kjører nå motoren opp og ned noen sykluser og finner ut hvor lang tid motoren bruker på denne prosessen. På denne måten kan Futurehome-appen vite akkurat hvilken posisjon rullegardinen, markisen eller lignende står i.

kalibrering.pngDersom du har spørsmål kan du ta kontakt med en leverandør av markiser og be om informasjon om hva de kan tilby av kablede motorer. Sitter du fortsatt igjen med en del spørsmål så kan du ta kontakt med oss så kan vi veilede deg. Nedenfor finner du litt inspirasjon for utvendige screens fra Nordan som støttes av Futurehome.

 

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse