Fibaro - Roller Shutter - FGR221 - Motorstyring 230VAC

I denne artikkelen finner du alt det du trenger for å installere og konfigurere Fibaro Roller Shutter

Fibaro Roller Shutter brukes til motorstyring av persienner, markiser, screens, rullegardin, gitter, port og lameller.

Installasjon av enhet

Fare for støt!

• Feil oppkobling av denne enheten kan i værste fall føre til brann eller at man kan få støt.
  • Installasjon må foretas av sertifisert elektriker godkjent av installatør.
  • Lover og forskrifter for installasjon i elektriske anlegg må følges.
  • Enheten har strømførende komponenter når lasten er avskrudd.
  • All vedlikehold må utføres på en isolert kurs.

Støttede laster: 110-240VAC
Resistive laster: 4,2A
Induktive laster:1,7A

Oppkobling

L – Fase leder
S1 – Tilkobling for bryter 1 (benyttes også for inkludering mot Smarthub)
S2 – Tilkobling for bryter 2
Sx – Tilkobling for forsyningen av tilkoblet bryter (L)
N – Tilkobling for nøytral leder
B – Funksjonsbryter Benytes for inkludering/eksludering og navigering i enhetens innebyggede funksjonmeny

Typisk kobling

NB: Hvis motoren går motsatt vei etter montering og kalibrering, må Q1 og Q2 byttes om.

Innlæring

Påse at enheten har spenning før du starter innlæring mot Smarthub.

• Velg Oppsett fra menyen, gå inn og velg rommet sensoren skal plasseres i.

• Velg Ny enhet, Smarthub går nå inn i automatisk innlærings modus.

• Trykk raskt 3 ganger innenfor 1,5 sekund på "B" knappen eller tilkoblet bryter på S1 inngangen.
  • Appen vil nå vise at inkludering var vellykket.

• Gi enheten et navn feks “Markise”
  • Angi i hvilket rom den er montert.
  • Trykk deretter Lagre

NB: Før motoren kan styres må motor og Fibaro enheten kalibreres.

• Først må endestopp på motor være kalibrert, dette gjøres vanligvis av montør eller leverandør.
  • Når endestopp på motor er kalibrert, kan kalibrering av Fibaro Roller Shutter 2 startes.

Kalibrering

• Velg Start kalibrering under innstillinger til enheten. Les nøye gjennom advarselen og forklaringen.

• Systemet starter nå kalibreringsprosessen og vil kjøre motoren helt opp, ned og helt opp igjen.
  • Trykk Ferdigstill kalibrering når prosessen er ferdig.
  • Verifiser at kalibreringen er fullverdig ved å kjøre motoren fra 0 til 100% noen ganger.

Sletting/Ekskludering

Noen ganger ønsker man å slette en innlært enhet eller legge den inn på nytt. For å slette enheten fra din Smarthub må du gjøre følgende:

1. Gå inn på Oppsett
  2. Finn og velg din enhet.
  3. Naviger til bunnen og velg Slett
  4. Godkjenn Slett enhet
  5. Smarthub er nå i ekskluderingsmodus.
  6. Trykk raskt 3 ganger innenfor 1,5 sekund på "B" knappen eller tilkoblet bryter på S1 inngangen.

Begynn forfra igjen for å legge den til.

Nettbutikk: Fibaro Roller Shutter 2

Fibaro Roller Shutter 2 brukermanual: