Z-Wave Konfigurasjoner / Parameter

Parameter

Parametre er spesielle innstillinger og tilpasninger du kan sette på en enhet. De har et noe avansert oppsett, men det trenger du ikke å bekymre deg for. Etter å ha lest denne innledningen vil du vite alt som trengs å vite om parametre.

Et parameter har et nummer, en lengde og en verdi.

Parameternummeret angir hvilken parameter du ønsker å endre på, det er et nummer som angis slik at systemet skal forstå hva du ønsker å endre på. Størrelsen eller lengden sier noe om hvor mange siffer en innstilling har og verdien er den innstilling man ønsker parameteren skal bli satt til. Dette er noe teknisk, det forstår vi. Ingen forventer at noen skal vite dette så alle parameter og tilhørende forklaringer  er oppført i brukermanualen til hvert enkelt produkt.

Når alle tre feltene er fylt ut i appen kan du trykke på “Sett parameter” knappen, parametet vil endres på enheten.

Eksempel på parameter til diverse enheter

Nedenunder har vi listet opp noen eksempler på innstillinger av parameter på enheter som kan være veldig nyttig.

Fibaro Dimmer 2

Fibaro-Dimmer-2-250W-FGD-212

Du har akkurat byttet pærer fra halogen til nyere LED-pærer og ønsker å kalibrere din Fibaro Dimmer på nytt. Kalibreringen sørger for optimale innstillinger for de nye pærene.

Ved å endre parameter 13 til 1 eller 2 (med/eller uten Fibaro Bypass 2) vil enheten starte kalibreringssyklusen og vil dimme lyset opp og ned. I eksempelet nedenfor ser vi for oss et oppsett uten Fibaro Bypass 2.

Tilgjengelige innstillinger:

0 – avlesning

1 – start autokalibrering av lasten uten Fibaro Bypass 2 i kretsen.

2 – start autokalibrering av lasten med Fibaro Bypass 2 i kretsen.

Standard innstilling: 0

Parameterstørrelse: 1 [byte]

Aeotec Multisensor 6

Du har valgt å drifte din Aeotec Multisensor 6 med USB-strømforsyning fremfor batteri.

Det er dermed mulig å la sensoren oppdatere status til Smarthub oftere enn 60 min som er standard ved batteridrift for strømsparing.

Du kan for eksempel sette et parameter på enheten til å oppdatere seg hvert 5 minutt. Dette gjøres ved å sette parameter 111 til 300, med en lengde på 4.

Fibaro Motion Sensor

Fibaro Motion Sensor er en utrolig flott og diskre enhet, men noen ønsker å gjøre den enda mer diskre, dette kan gjøres ved å skru av LED-lyset som lyser opp ved detektert bevegelse.

Husk at enheter som driftes av batteri normalt sett sover, dette betyr at de ikke vil reagere på kommandoer fra Futurehome Smarthub før de våkner. Parameteret som settes vil sendes til enhetene så snart de våkner opp. Dersom du ønsker at de settes med en gang kan man vekke enheten ved å trykke på knappen på enheten.

Qubino Flush 1D

“Jeg bruker et Qubino 1D relé for å styre min garasjeportåpner, finnes det en mulighet for å automatisk skru av utgangen etter for eksempel 1 sekund når porten har begynt å åpnes?”

Selvfølgelig kan man det, dette gjøres ved å justere parameter for “auto off”.

Parameter nr.11 – Automatisk avstengning av utgang etter satt tid.

Når reléet skrus PÅ vil det automatisk skrus AV etter definert tid satt i dette parameteret. Den interne tidtakeren nullstilles for hver gang enheten får et PÅ signal uavhengig av kilde (knapp, applikasjon, IFTTT osv.)

Tilgjengelige konfigurasjonsparametre ( størrelse: 2 [byte]):

• Standar innstilling 0
  • 0 – Auto AV deaktivert
  • 1 – 32535 = 1 sekund (0,01 s) – 32535 sekund (325,35 s) Auto Av er aktivert.

Fibaro Relay Switch