Futurehome Smart Termostat (svart)

 • Oppdatert

Group_1889.png

Introduksjon

Futurehome Smart Termostat er tilpasset norske veggbokser og installasjonssystemer, noe som gjør det enkelt å bytte fra konvensjonelle termostater til en smart løsning. Termostaten er kompatibel med 10, 12, 15 og 47 kOhm følere og tåler belastning på 16A/3600W.

Manufacturer Futurehome AS
EL number 4501391 (svart)
Suppliers item number Co015 (svart)
ETIM Class EC011309 - Romtermostat med klokke

Installasjonveiledning

Thermostat-back.png

 1. Monter termostaten i henhold til koblingsskjemaet.
 2. I Futurehome appen, gå til innstillinger → enheter → legg til enhet → Zigbee → start.
 3. Trykk og hold inne minus-tasten på termostaten i 8 sekunder. Zigbee-ikonet skal begynne å blinke raskt.
 4. Når enheten dukker opp i appen, trykker du “Ok, ferdig”.
 5. Finn termostaten i enhetslisten og trykk deretter på innstillinger.
 6. Gi termostaten et navn og plasser den i et rom → lagre.

Inkludering

For å legge til enheten på Smarthuben må Smarthuben settes i inkluderingsmodus. Dette gjøres ved å gå til innstillinger settings.svg → enheter → legg til enhet → Zigbee → start. Når appen leter etter enhet setter du termostaten i inkluderingsmodus. Det gjøres ved å holde inne minustasten ( - ) i 8 sekunder. Zigbee-ikonet på termostaten skal nå blinke.

16a1_f.svg

Nå termostaten blir funnet i appen, trykk “Ok, ferdig!”. Enheten ligger nå nederst i enhetslisten din. Trykk på den → setup.svg innstillinger → gi den et navn og et rom.

Ekskludering

Gå til innstillinger settings.svg → enheter → finn enheten i listen → setup.svg innstillinger → slett. Den kommer til å laste i 5 sekunder før den bekrefter med at den har blitt slettet.

OTA-oppdatering

Den 02.03.23 kom det en Zigbee-oppdatering som inneholder en oppdatering til termostaten. Her er punktene i oppdateringen:

 • Introduserer OTA-oppdatering.
 • Forbedringer i temperaturrapportering.
 • Fikset svingene uriktige temperaturmålinger.
 • Forbedringer i energirapporteringen.

For å starte oppdateringen må du først oppdatere Smarthuben, se instruksjoner her. Når Smarthuben er oppdatert vil termostaten starte oppdateringen automatisk. Du vil få status på oppdateringen i tidslinjen din.

Konfigurering

Termostaten har to temperatursensorer, en intern romføler og en gulvsensor. Hvilken sensor du ønsker å bruke velger du i menyen til termostaten. Denne åpner du ved å hold inne + og - samtidig i 5 sekunder. Innstilling nr. 1 er sensorvalg, trykk på ... for å gå inn i sensormenyen. Her velger du sensor med + og - tastene. 00 = intern romføler, 01 = gulvføler og 02 = maksvokter. Når riktig sensor er valg, trykker du på av/på-knappen for å bekrefte.

Termostaten har to kanaler (om du har spørsmål om kanaler kan du følge denne linken). Den første kanalen er hovedkanalen som inneholder termostatfunksjonen og den temperatursensoren som du har valgt på termostaten. Kanal 2 er den temperaturføleren du ikke valgte.

Termostat.svg termostat_2.svg

Effektmåling

Den nyeste versjonen av termostaten har intern strømmåler. Om du ikke får opp forbruket automatisk vil det bety at du har den første versjonen uten strømmåler.

Dette løses ved å trykke på "tilleggsfunksjoner" inne på termostaten og fylle inn effekten manuelt.
Om du ikke vet forbruket er det anbefalt at en elektriker måler dette med tangamperemeter eller forsøker å skru termostaten av og på noen ganger for å se differansen på totalforbruket. Skriv inn verdien i watt, ikke kilowatt. (Eks. 1800, ikke 1,8).

Effekt.svg  W.svg

Innstillinger på termostaten

For å åpne menyen på termostaten holder du inne + og - sammen i 5 sekunder. I menyen vil det vises tall som representerer hver sin innstilling. Får å redigere innstillingen trykker du (...). Deretter endrer du verdien på innstillingen med + og -, og lagrer med enkelt-trykk på av/på-knappen.

 1. Sensortype:
  0 - Internromføler
  1 - Gulvføler
  2 - Maksvokter (regulerer basert på lufttemperatur, men har maksbegrensning på gulvføler. Dette er egnet for f.eks. tregulv).

 2. Gulvfølertype:
  0 - 10 kOhm (medfølgende).
  1 - 12 kOhm
  2 - 15 kOhm
  3 - 47 kOhm

 3. Maksvoktertemperatur. 20-95°C. Standard er 27°C.
  --: Ingen begrensning.

 4. Sving. 1-9°C. Standard er 2°C.

 5. Kalibrering. -9 til +9°C. Standard er 0°C.

 6. Høyeste setpunkt. 35-90°C. Standard er 35°C.

 7. Laveste setpunkt 0-30 °C. Standard er 5°C.

 8. Setpunkt for hjemmemodus. (Dette er modus på termostaten, ikke i appen, og må derfor ikke forveksles). Standard er 22°C.

 9. Setpunkt for bortemodus. Standard er 15°C.

 10. Lysstyrke på displayet i hvilemodus. 1-10. Standard er 1.

 11. Åpent vindudeteksjon.
  0 - deaktivert
  1 - aktivert

 12. Omstart av termostaten. Velg == og vent i 5 sekunder.

 13. Fabrikkinnstilling Velg == og vent i 5 sekunder.

Modusene

På termostaten er det 5 moduser: heat, home, eco away, sleep og auto.

Heat: Dette er den anbefalte modusen som slavisk følger din kommando, enten ved å trykke manuelt på enheten, endre temperatur i appen eller ved automatikk i appens moduser eller automasjoner.

Home: Denne setter termostatens egen hjemmemodus. Da blir temperaturen satt til 22 grader og temperaturen kan ikke endres i appen. Du kan manuelt endre denne temperaturen på termostaten, se innstilling 8 i termostatens meny.

Eco away: Denne setter termostatens egen bortemodus. Da blir temperaturen satt til 15 grader og temperaturen kan ikke endres i appen. Du kan manuelt endre denne temperaturen på termostaten, se innstilling 9 i termostatens meny.

Sleep: Nattmodusen setter temperaturen til 18 grader. Denne kan ikke endres på termostat eller via appen.

Auto: På termostaten er det et innebygd ukesprogram. På auto er det dette programmet som kjører. Programmet er ment som et alternativ for de som ikke ønsker å konfigurere modus/snarvei/automasjon på egenhånd, og lar seg dermed ikke endre på. For de fleste vil det være riktig å ikke bruke auto, men heller lage sine egne modus/snarvei/automasjon.

Feilsøk på termostat

For at termostaten skal være mest mulig stabil anbefaler vi på det sterkeste å kun bruke heat-modusen. Etter dette kan du heller sette opp automasjoner, app-moduser eller snarveier som endrer temperaturen din.

Termostaten skifter moduser av seg selv?

 • Det kan være at termostaten står i auto-modus på termostaten, noe som gjør at hopper mellom moduser i et ukesprogram. Løsningen er å sette heat-modus.
 • Hvis du har aktivert StrømKontroll Panelet vil denne optimaliseringen kunne sette moduser på termostaten. I disse tilfellene er det meningen at den skal veksle mellom moduser for å spare strøm.

Tekniske spesifikasjoner

Belastning 16 A
Effekt 3600 W
Spenning 230V AC
Høyde (mm) 56
Bredde (mm) 56
Dybde (mm) 24
Depth (mm) 32
Kommunikasjon Zigbee 3.0
IP IP20 (innendørs)

Documenter

Var denne artikkelen nyttig?

0 av 0 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.